A térrel való „játék” fontos eszközei a támfal , sziklakert , Telifa , Mediátor

A támfalak anyaga lehet telített fából, szárazon rakott terméskõbõl, vasalt betonból, ami burkolva van, valamint elõre gyártott beültethetõ támfal elemekbõl. Elsõsorban meredek lejtõs területen alkalmazzuk, de sík kertekben is van helye a használatuknak.

Nagyon komolyan kell venni a megépítésüket, és be kell tartani a vonatkozó építésügyi elõírásokat. A sziklakert egy csipet a természetbõl. Ahogy a támfal -akat a sziklakert -et is alkalmazzuk meredek területek megkötésére, de nem csak ezért építjük. Formájukkal, színükkel igazi ékkövei lehetnek kertünknek.
Fontos szempont , hogy csak fagyálló kerti szikla legyen beépítve, mert senki sem akarja, hogy néhány év után csak egy kis murva halom maradjon a szépen megépített sziklakertbõl. A kerti szikla kiválasztásánál még fontos szempont a szikla szine. Leggyakrabban a fehér szinû kerti szikla van beépítve a kertekbe, de véleményem szerint sikerrel lehet alkalmazni a sötétszínü andzit, bazalt köveket is. Sokan, sokféle sziklakert -et építenek és mindenkinek van egy stílusa a miénket ítélje meg Ön.


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://profigarden.hu/d10-A-trrel-val-acirc-128-158-jtk-acirc-128-157-fontos-eszkzei-a-tmfal-sziklakert-Telifa-Meditor.doc

Partnerek