Víz a kertben, kerti tó, kerti patak, vízesés, csobogó, fürdő tó

Aki már látott egy szépen megépített kerti tavat és hallotta a patak halk csobogását az, tudja, hogy kevés dolog képes az embert úgy megnyugtatni, mint a víz.

Kertitó fürdőtó vízesés csobogó kerti patak - 1024x683 pixel - 356607 byte

 

Ez az ősi elem már az emberiség kezdete óta meghatározó szerepet játszik életünkben és talán ebbõl ered misztikus vonzódásunk hozzá.
fürdőtó kertitó csobogó - 1024x768 pixel - 355657 byte

 

 

Egy csobogó, egy csörgedező patak, egy szökőkút, vagy a kerti tóban nyugodtan úszkáló halak az életet hozzák el a kertünkbe. A sekély vízben madarak fürdenek, miután sok száz esetleges kártevõtõl szabadították meg kertünket. Egy általunk készített közel 400 m2-es tónál figyeltük meg, amint egy 150-200 fõs fecske kolónia tanította inni a fiókákat. Õk is a természetes egyensúly nélkülözhetetlen részei. Ha tehetjük, segítsünk rajtuk.

kerti tó csobogó sziklakert - 576x768 pixel - 176637 byte

Itt kell megemlíteni fürdõtavakat, amelyek napjainkban egyre népszerűbbek. A fürdõtavak ötvözik a kerti tó és medence elõnyeit. Természetes hatása mellett, kiválóan alkalmas hűsítõ fürdõzésre. Azoknak ajánlom akik kedvelik a természetes vízeket és nem ragaszkodnak a vegyszekkel elõállított "TISZTA" steril medence vízéhez. Nyugat Európában már évtizedek óta elterjedt az építése, de hazánkban, csak most kezd teret nyerni.

NAGYON FONTOS!
Akár kerti tó, akár medence van a kertben az kis gyermekek számára könnyen veszély forrás lehet. Ezért mindenképpen fokozott figyelemmel kell lennünk, ha úszni nem tudó kisgyermek van a háznál. Ilyen esetben mindenképpen BIZTONSÁGOSAN KELL ELKERÍTENI a vízfelületet, a balesetek elkerülésének az érdekében.


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://profigarden.hu/d11-V-shy-z-a-kertben-kerti-t-kerti-patak-v-shy-zess-csobog-frd-145-t.doc

Partnerek